lidmaatschap_aanmane

lidmaatschap_aanmane

Aannamebeleid

De hockeyvereniging streeft een hoog niveau na en probeert dit met behulp van professionele trainers te verwezenlijken. Zo heeft onze relatief kleine vereniging toch al meerdere kampioenschappen op haar naam staan en spelen diverse teams 1ste klasse of hoger. Daar zijn we al vereniging best wel een beetje trots op. Doordat we een kleine vereniging zijn is het contact persoonlijk en gemoedelijk.

Vanaf welke leeftijd mag je lid worden?
Voor jongens en meisjes geldt dat zij lid mogen worden wanneer zij voor 1 oktober van het lopende jaar vijf zijn. Zij komen dan bij FUNKEY!
FUNKEY is vooral veel bewegen, balvaardigheid en een heel klein beetje hockey met hockeyknotsen. Deze training is een keer in de week op de vrijdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur.
Het bewegen met echte hockeysticks en een hockeybal zullen we in de loop van het seizoen gaan oefenen zodat de jongens en meisjes het volgende seizoen kunnen doorstromen naar de F-jes.


Proeftraining
Iedereen die lid wil worden mag drie keer meetrainen. Inschrijven en proeftrainingen doet u middels het inschrijfformulier. U kunt dan aangeven dat u zich aanmeldt voor een proeftraining.
Vanuit de technische commissie zal dan contact gezocht worden en nodigt u en/of uw kind uit voor een eerste kennismaking en geeft aan met welk team en op welk moment er meegetraind kan worden. 
Na drie proeftrainingen kunt u besluiten of u zich definitief inschrijft en vult u het inschrijfformulier volledig in. Indien u niet bent ingeschreven bent u niet verzekerd.

Wat is de beste periode om lid te worden?
Hockey is een seizoenssport. Het hockeyseizoen loopt van 1 juni tot en met 31 mei het daaropvolgende jaar. Het speelseizoen start na de zomervakantie en loopt door tot eind mei.

Vanaf eind maart start de technische commissie met het indelen van de teams voor komende seizoen. Eind mei zijn deze teams bekend. Indien uw kind wil komen hockeyen, adviseren wij dit in april kenbaar te maken. We proberen binnen teams altijd ruimte te houden voor nieuwe leden, maar dit is niet altijd mogelijk.

Hieronder geven we aan hoe de teams per leeftijdscategorie zijn ingedeeld.

F-jeugd
Dit zijn kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs die op 1 oktober van een schooljaar 7 jaar zijn. Tijdens de wekelijkse trainingen worden op een speelse wijze bewegingsvaardigheden en hockeytechnieken aangeleerd; spelactiviteiten nodigen uit tot samenwerken. Er wordt op zaterdagochtend competitie gespeeld.
F-jes spelen 3 tegen 3, het zogenaamde drietalhockey. Er gaan maximaal 8 spelers in een team en er wordt nog niet met een keeper gespeeld. Om een nieuw team te kunnen vormen moeten er minimaal 8 kinderen in deze leeftijdscategorie lid zijn geworden.

E-jeugd 1ste jaars
Kinderen uit groep 5 uit het basisonderwijs die op 1 oktober van een schooljaar 8 zijn. De competitie wordt gespeeld op zaterdagochtend op een kwart veld met aangepaste regels en met 6 spelers en 2 wissels. Het zogenaamde zestalhockey. Er gaan minimaal 8 spelers in een team en er wordt met een keeper gespeeld.
Om een nieuw team te kunnen vormen moeten er minimaal 8 kinderen in deze leeftijdscategorie lid zijn geworden.

E-jeugd 2e jaars
Kinderen uit groep 6 van het basis onderwijs, die op 1 oktober van een schooljaar 9 jaar zijn. Er wordt competitie gespeeld op een half veld met 8 spelers en een keeper. He zogenaamde achttalhockey. Er gaan maximaal 11 spelers in een team. Om een nieuw team te kunnen vormen moeten er minimaal 10 kinderen in deze leeftijdscategorie lid zijn geworden.

D-jeugd 1ste jaars 8-tallen
Kinderen uit groep 7 van het basisionderwijs die op 1 oktober van een schooljaar 10 zijn. Binnen de D-categorie is het mogelijk een 8-tal in te schrijven, dit kan 4 keer per seizoen.
Om een nieuw team te kunnen vormen moeten er minimaal 10 kinderen in deze leeftijdscategorie lid zijn geworden.

D t/m A jeugd 11-tallen
Er wordt in competitieverband gespeeld met 11 spelers. Het zogenaamde elftalhockey. We streven naar jeugdelftallen die bestaan uit 14 spelers/speelsters (3 wisselspelers) Om alle kinderen te kunnen plaatsen kan van deze aantallen worden afgeweken. Vanuit de bond is een maximum van 16 spelers per wedstrijd toegestaan.

Senioren
Vanaf 18 jaar kun je lid worden van een van de seniorenteams. Zowel de dames- als de herenteams spelen competitie op de zondag.

Veteranen en veterinnen
Wanneer je boven de 32 jaar bent kun je deelnemen aan de veteranencompetitie. De dames (veterinnen) spelen op dinsdag, nieuw dit seizoen is dat er een dames veterinnen elftal gaat spelen op zondag. De heren veteranen spelen op zondag en er is ook een zondagcompetitie voor heren vanaf 50 jaar.

Recreanten

Personen die niet aan de competitie willen of kunnen deelnemen, maar we lekker sportief bezig willen zijn bieden wij twee groepen recreanten. Heren en dames spelen op zondagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur onderling een partijtje hockey en de dames trainen op de vrijdagochtend van 9.00 uur tot 10.00 uur.


Vrijwilligersinzet, wat betekent lid worden van MHV Forcial nog meer?

Forcial is een vereniging die statutair draait op zelfredzaamheid en bestaat uit vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Wij hebben hiervoor de hulp van onze leden hard nodig. Als uw zoon/dochter lid wordt, dan wordt er van u als ouder verwacht dat u een vrijwilligersinzet verlangt aan het 'reilen en zeilen' van de club, wanneer uw kind dit zelf nog niet kan. Bereidheid om vrijwilligersinzet te tonen is een voorwaarde voor lidmaatschap. 

Deze vrijwilligersinzet administreert zich door middel van een waarborgsom. Wordt aan de vrijwilligerstaken voldaan, vervalt de waarborgsom. Bent u niet bereid zich voor een van de vrijwilligerstaken in te zetten wordt een bedrag van € 50,00 per lid per jaar in rekening gebracht. 

Elk team heeft een coach, trainer en manager nodig. Wij streven ernaar om de jongste jeugd (4 t/m 9 jaar) zoveel mogelijk trainingen te laten verzorgen door jeugdleden  uit de A en B lijn die een trainersopleiding hebben gevolgd samen met een ouder. Ouders krijgen daarin desgewenst ook ondersteuning door middel van een cursus.

Naast coaches, trainers en teammanagers zijn er nog vele taken binnen een vereniging die ingevuld dienen te zijn. Er zijn functies in het bestuur &  commissies, maar er zijn ook kleinere taken die verricht moeten worden.

Bij Forcial gelden de volgende afspraken:
  • Jeugdleden worden van 13 jaar opgeleid tot spelleider en fluiten bij toerbeurt een wedstrijd;
  • Jeugdleden worden vanaf 15 jaar opgeleid tot scheidsrechter en fluiten bij toerbeurt een wedstrijd. De KNHB stelt een ieder vanaf 15 jaar verplicht om een scheidsrechterskaart te halen;
  • Ouders/verzorgers van jeugdleden in de jongste jeugd categorie leiden bij toerbeurt een wedstrijd als spelbegeleider. Dit is een verplichting vanuit de bon en geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden;
  • Ouders/verzorgers van jeugdleden verrichten bij toerbeurt op zaterdag vervoer naar uitwedstrijden. Dit wordt ingedeeld door de teammanager.
  • Senioren die bij aanmelding geen scheidsrechterskaart hebben, zijn verplicht deze te halen.
  • Senioren in het bezit van een scheidsrechterskaart fluiten op zaterdag/zondag een aantal keer een wedstrijd.
  • Per lid geldt dat om te voldoen aan de vrijwilligersinzet ze minimaal 2 dagdelen werkzaamheden moet verrichten voor de vereniging, ofwel 8 uur per lid. Dit kunnen 2 bardiensten zijn, 2 kookdiensten, 6 fluitdiensten, klusdiensten of meehelpen met het organiseren van een evenement.
Voor vragen kun je altijd contact opnemen met [email protected]