Senioren

Junioren

Hoofdsponsor

 
DIENSTENSCHEMA
 

Verjaardagen


Scheidsrechters_commissie
Scheidsrechterscommissie

De scheidsrechterscommissie is verantwoordelijk voor het indelen van scheidsrechters. Daarnaast is deze commissie verantwoordelijke voor de opleiding van scheidsrechters om voldoende continuiteit op het gebied van arbitrage zowel in kwantitatieve als ook in kwalitatieve zin te waarborgen.

Verantwoordelijke voor de scheidsrechterscommissie is Arno Bindt, hij ziet er op toe dat alles met betrekking tot de planning en arbitrage binnen MHV Forcial georganiseerd wordt.


Scheidsrechterskaart


Sinds seizoen 2015-2016 is besloten dat ieder lid vanaf 15 jaar vanuit de KNHB verplicht in het bezit dient te zijn van een scheidsrechterskaart.

Middels scheidsrechtercursussen streven wij ernaar dat in ieder geval alle jeugdleden van 15 jaar en ouder hun scheidsrechterskaart zullen halen. De jeugdleden zullen een uitnodiging krijgen waarop vermeld staat wanneer zij zijn ingedeeld op een datum waarop het examen afgenomen zal worden. Vanaf 15 jaar zijn zij verplicht hier aan deel te nemen.


OUDERS

Hiernaast doen we tevens een dringende oproep aan alle ouders om hun kaart te halen en zich aan te melden voor het examen.

Regelmatig is gebleken dat jeugdigen scheidsrechters nogal stevig in hun schoenen moeten staan tijdens het fluiten op met met name momenten waarop impopulaire beslissingen met betrekking tot overtredingen genomen worden.
Vanuit de vereniging hebben we ons tot doel gesteld de jeugdteams te laten fluiten door per team eigen ouders tezamen met een jeugdlid in te delen. Voor kinderen is het vaak heel prettig te weten dat zij met een volwassenen in het veld staan.

Het is dan de bedoeling dat je als ouder wordt ingezet bij wedstrijden waar jouw kind aan deelneemt, zodat je de wedstrijden van je eigen kind(eren) kunt fluiten.


Op deze manier kunnen we de fluitbeurten onder zoveel mogelijk leden verdelen.


Aanmelden kan op [email protected] 


In de zaal is het verplicht om bij alle wedstrijden (ook uitwedstrijden) een eigen scheidsrechter mee te nemen.
 

Ingedeeld voor het fluiten van een wedstrijd:

Iedere jeugdspeler/speelster  die is opgesteld om een wedstrijd te fluiten is verplicht dit te doen. De indelingen worden tijdig op de website geplaatst alsook per mail verstuurd.

De verantwoordelijkheid om hiervan op de hoogte te zijn ligt bij de opgestelde speler/speelster. Bij verhindering kan er geruild worden, bij voorkeur binnen het eigen team. 

Hockeyvereniging Forcial hanteert sancties als een opgestelde scheidsrechter niet komt opdagen of geen vervanger heeft gevonden die de wedstrijd kan en mag fluiten.


Begeleiding na het behalen van de scheidsrechterskaart:

Junioren die hun scheidsrechterskaart behaald hebben worden in ieder geval de eerste twee wedstrijden begeleid bij het fluiten door een ervaren scheidsrechter.

Wil jij als begeleider aan ons begeleidersteam worden toegevoegd, meld je dan aan bij [email protected]


Scheidsrechterskaart kwijt/kapot/verloren

Tegen betaling van € 2,50 kan men een nieuwe scheidsrechterskaart aanvragem bij de scheidsrechterscommissie. Scheidsrechterskaarten met een vervaldatum voor 01-01-1994 zijn niet geregistreerd bij de KNHB en kunnen slechts vervangen worden indien u in het bezit bent van uw oude kaart. Lever uw oude kaart dan in bij de scheidsrechterscommissaris.


Bondsscheidsrechters:

Vanuit de KNHB ligt er een verplichting om per 50 seniorleden 1 bondsscheidsrechter te hebben. Sinds 2 jaar zijn er 2 verschillende soorten bondsscheidsrechters: neutrale bondsscheidsrechters (worden door de KNHB aangewezen) en clubbondsscheidsrechters. 

Ondanks een inhaalslag zijn wij nog steeds op zoek naar mensen die bondsscheidsrechter willen worden.


Invalscheidsrechters

Ben jij bereid om bij eventuele verhindering een fluitdienst over te nemen, meld je dan aan bij de [email protected] zodat er contact gezocht kan worden om je in te plannen. Fluiten valt onder de vrijwilligersinzet.


 
MHV Forcial
Tweede Slag 3,3235 CR Rockanje

Postadres:
Postbus 406, 3233 ZJ Oostvoorne
 
HOCKEYSCHOOL
 

Zoekfunctie

Agenda

De agenda is leeg
Hele agenda