Senioren

Junioren

Hoofdsponsor

 
DIENSTENSCHEMA
 

Verjaardagen


TC_teammanagers


Taken van de teammanager Forcial seizoen 2016


1. Algemeen

De teammanager regelt een aantal operationele taken per team, zodat de coach zich kan concentreren op de hockeytechnische zaken. De manager houdt zich NIET bezig met hockey technische zaken.

Dit betekent niet dat een manager al die taken zelf moet uitvoeren, maar wel dat de manager zorgt dat de taken worden uitgevoerd.

De manager regelt 

- zorg voor kinderen (sociaal), team en groepsproces

- is een luisterend oor voor de spelers

- is een luisterend oor voor de ouders

- is intermediair tussen spelers, trainer en coach

- de manager regelt, samen in overleg met het team, de teamuitjes van het team

- de manager regelt oefenwedstrijden. 

Via de KNHB-site kan je teams zoeken die ongeveer op het zelfde(standenmotor) niveau spelen en via de Forcial-app Velden op Forcial kun je reserveren bij  [email protected]  De manager regelt het aanmelden voor de toernooien tijdens en na het seizoen. Toernooien kun je vinden via de Forcial App

- de manager beheert de team kas (als deze aanwezig is)

- de manager bezoekt namens het team de door Forcial georganiseerde manager avonden

- de manager is zoveel mogelijk aanwezig bij de trainingen en wedstrijden

- de manager zorgt voor alle logistieke taken rond het team tijdens het hockeyseizoen

- De manager vult het digitale wedstrijd formulier in voordat de wedstrijd begint.

De manager zorgt ervoor dat de beide scheidsrechters het digitale wedstrijd formulier (direct na de wedstrijd) invullen.

De manager zorgt ervoor dat hij/zij na de wedstrijd, nadat de scheidsrechters het formulier hebben ingevuld, het digitale formulier goed keurt, of voorziet van opmerkingen.


2. Aan het begin van het seizoen

De manager is degene die als het ware het seizoen opstart. Meestal is wel het totale team bekend, maar is soms nog niet duidelijk wie de coach van het team gaat worden.

Teamlijst

De manager kan via het ledensysteem LISA de persoonsgegevens van de leden van het team vinden.

Afstemming met de coach en trainer

Aan het begin van het seizoen , is het handig om af te spreken welke taken bij wie hoort. Overleg zal dus regelmatig plaats vinden tussen de coach, de manager en de trainer.

Logistieke taken

Bij de start van het seizoen kan de manager besluiten of er gewerkt gaat worden met vaste schema’s van taken die door de ouders of spelers moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan een rijschema voor uitwedstrijden, het meenemen van gevulde bidons, fluitschema spelers, schema om training te geven, een schema voor de ontvangsttafel op Forcial (2 ouders per keer). 

3. Voorbereiding op de wedstrijden

De manager maakt bij de start van elke periode (voorseizoen, voor de winter, zaalhockey en na de zaalhockey) vanuit de informatie die beschikbaar is op de KNHB-site (standenmotor) een overzicht van de wedstrijden die in die periode gepland staan. Dit overzicht wordt gecommuniceerd met de spelers en ouders. Tevens moet met de spelers worden afgesproken, dat men bij elke uitwedstrijd het uit-shirt en sokken meeneemt.

4. Weektaken

Elke week bekijkt de manager of er een uit of thuiswedstrijd gepland staat  dat weekend.  Bij uitwedstrijden wordt het adres van de club opgezocht en vermeld. De verzameltijd en -plaats wordt gecommuniceerd. Daar waar nodig wordt het schema met taken hierbij gebruikt.

Deze informatie kan in een mail aan de spelers en ouders worden toegezonden. Of er kan gebruik gemaakt worden van  LISA of een speciale team app. Als je met een takenschema voor ouders werkt, moet in de communicatie ook worden aangegeven dat bepaalde ouders voor een bepaalde taak aan de beurt zijn, of iets dergelijks wat je met elkaar afspreekt.

Verdere weektaken: indeling speelsters die moeten fluiten of training geven, ouders regelen voor de wedstrijd tafel.

Regelen van invallers

De manager is ook verantwoordelijk voor het regelen van invallers, dit altijd in opdracht en overleg met de coach (de coach bepaald wie er mee doen en niet de manager), als er voor een wedstrijd door spelers wordt afgezegd.

Het inval beleid is terug te vinden op de site van de KNHB. De lijncoördinator kan helpen bij het vinden van invallers.

5. De dag van de wedstrijd

De manager zorgt er voor op tijd aanwezig te zijn bij het verzamelpunt, zodat als er spelers niet op tijd zijn er telefonisch contact met hen kan worden opgenomen.

Thuiswedstrijd

Zodra de tegenstander arriveert wordt deze (samen met de coach) welkom geheten en de tegenstander wordt geïnformeerd over het veld waarop de wedstrijd zal plaatsvinden.

De manager bewaakt dat het wedstrijdformulier voor aanvang van de wedstrijd is ingevuld via LISA. Na de wedstrijd wordt er met beide scheidsrechters de stand ingevuld en de eventuele kaarten. Nadien wordt het gecontroleerd en gekeurd.

Uitwedstrijd

De manager zorgt ervoor dat er voldoende ouders zijn om te rijden en dat voor het vertrek elke speler een plekje heeft in een van de auto’s.

Bij aankomst op de club van de tegenstander meldt de manager de aankomst van het team bij de wedstrijdtafel en vraagt na op welk veld wordt gespeeld. De spelers en ouders worden hierover geïnformeerd.

De manager zorgt wederom voor het elektronische wedstrijd formulier, zoals eerder beschreven.

De derde helft

De manager zorgt ervoor dat de derde helft plaatsvindt. Dit betekent, dat na elke thuiswedstrijd in het clubhuis even iets gedronken wordt met de tegenstander.

Forcial stelt hier kannen limonade en bekers voor beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar aan de bar. Dit kan zelf worden verzorgd of uitbesteed als taak aan een van de ouders of spelers.

6. Afwijkende taken voor de zaalhockeyperiode

Wedstrijd- en trainingsschema

Tijdens de zaalcompetitie is er niet elk weekend een wedstrijd, maar altijd wel 2 wedstrijden op 1 dag. Dit kan zowel zaterdag als zondag zijn .

Scheidsrechters

Tijdens de zaalhockeyperiode moet de manager  zorgen voor scheidsrechters (met kaart) voor de wedstrijden. Elke zaalwedstrijd moet er iemand van de eigen club en iemand van de tegenstander bij de wedstrijd fluiten.

Een aantal zaalwedstrijden heeft het team ook de verplichting om de zaalleiding te regelen. Dit moet als taak door ouders worden uitgevoerd. Op de site van Leonidas staan de taken van een zaalleiding omschreven.

De manager moet er voor zorgen dat de ouders weten wat de zaalleiding inhoudt.

Kleding: Tijdens de zaalcompetitie moeten de speelsters/spelers zaalschoenen aanhebben, een zaalhandschoen, een bitje in hebben en gebruik maken van een zaalstick.

 
MHV Forcial
Tweede Slag 3,3235 CR Rockanje

Postadres:
Postbus 406, 3233 ZJ Oostvoorne
 
HOCKEYSCHOOL
 

Zoekfunctie

Agenda

De agenda is leeg
Hele agenda