Senioren

Junioren

Hoofdsponsor

 
DIENSTENSCHEMA
 

Verjaardagen


TC_begeleiding
Inleiding Arbitrage begeleiding

Binnen Forcial hechten wij er waarde aan dat er zoveel mogelijk personen hun scheidsrechterskaart halen. Je hoeft hier geen hockeyervaring voor te hebben het maakt het wel makkelijker. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat onze spelbegeleiders en scheidsrechters begeleidt worden. 


Doelstellingen

 

F en zestal E

De bond schrijft voor dat verwacht wordt dat ouders van de F en de E jeugd zelf fluiten. Deze ouders hebben vaak geen hockey achtergrond en bij Forcial zetten we naast deze ouder een beginnende spelleider in zodat die onder de vleugels van een oudere kan fluiten. Deze kinderen hebben wel al hun kaart gehaald maar hebben vaak nog nooit gefloten, het is hun eerste kennismaking. Ouder en jeugdlid hebben weinig tot geen ervaring. Het mag duidelijk zijn dat begeleiding noodzakelijk is.


Doel

Het doel is om de ouders spelregel kennis bij te brengen en voor de jeugd om vertrouwen te krijgen in hun rol als scheidsrechter


Rol begeleider

De focus ligt in het begin dan met name op uitleg over de genomen beslissing en hoe verder, wel met gebruik van één arm aanwijzing. Daarnaast is de positie van de begeleider in het veld belangrijk. Dit alles om het spelplezier te begeleiden en de veiligheid te waarborgen. Ook vragen we de begeleider om zich kenbaar te maken bij de coaches om begrip te vragen en om als het nodig is het publiek langs te lijn aan te spreken op hun gedrag.


E en D achttal

Bij deze doelgroep heeft de bond aangegeven dat beide partijen een ouder als spelbegeleider moeten leveren. Dit gaat over het algemeen prima, maar helaas ontstaat er soms een wedstrijd tussen de beide scheidsrechters van de beide betrokken clubs.


Doel

Bij Forcial zullen we op hockey uitleg momenten proberen ouders te bereiken om hen te begeleiden tot spelleiders. 


Rol begeleider

Hierbij is de vraag aan de begeleider om zich kenbaar te maken bij de beide begeleiders en de spelbegeleider van MHV Forcial te ondersteunen. Bij voorkeur natuurlijk beide spelbegeleiders maar daar moet de tegenpartij wel voor open staan. De focus ligt in het begin dan met name op uitleg over de genomen beslissing en hoe verder, wel met gebruik van één arm aanwijzing. Daarnaast is de positie van de begeleider in het veld belangrijk. Dit alles om het spelplezier te begeleiden en de veiligheid te waarborgen. Ook vragen we de begeleider om zich kenbaar te maken bij de coaches om begrip te vragen en om als het nodig is het publiek langs te lijn aan te spreken op hun gedrag.


Elftal

Hier stappen we over van spelbegeleider naar scheidsrechter. Komend seizoen willen we scheidsrechters per seizoenshelft drie keer in te zetten zodat de begeleiding beter tot zijn recht komt. We hopen ook uit die begeleiding te kunnen bepalen wie het erg leuk vinden en talent hebben. Deze jeugdleden kunnen dan wellicht deelnemen aan het CS+ programma.


Doel

Jeugdleden te coachen in het fluiten, met name in de positie in het veld, het gebruik van de arm en het gebruik van de fluit. Daarnaast het spotten van talent en plezier in het fluiten. Het is ook een doel om ze, eventueel te beschermen tegen coaches en publiek.


Rol begeleider

Voor de wedstrijd de scheidsrechters aanspreken wat er van belang is voor de komende wedstrijd. Geef aan waarop je wil dat ze zich focussen. We zijn in eerste instantie bezig om ze op de achterlijn te krijgen als de bal de 23 meter lijn binnen komt en ze te laten wijzen met en hand en ze hun fluit te laten horen. Tevens je kenbaar maken bij de coaches. In de rust complimenten en tips geven. Na de wedstrijd ze bedanken en complimenten en tips geven, ze vragen hoe ze het vonden, waar ze zich onzeker in voelden en of ze nog tips hebben naar ons toe. Ze beschermen tegen commentaar van coaches en eventueel publiek.

 

Scheidsrechter CS+

De bond heeft hier een programma voor uitgewerkt. Het zijn een soort bondsscheidsrechters maar dan op club niveau. Bij Forcial zijn we op zoek naar een team personen die we extra willen begeleiden, die zwaardere wedstrijden kunnen fluiten, vaker willen fluiten, hoger niveau wedstrijden kunnen fluiten.

Het zijn jeugdleden maar mogen ook (graag zelfs) ouders zijn.

Er zijn presentaties beschikbaar om met een aantal van deze leden samen te zitten en extra uit te leggen. 


Doel

Een poule van scheidsrechter te maken die de zwaardere B lijn, A lijn en op zondag senioren zouden kunnen fluiten, zodat we als MHV Forcial ook in de toekomst verzekerd zijn van voldoende scheidsrechters.  
MHV Forcial
Tweede Slag 3,3235 CR Rockanje

Postadres:
Postbus 406, 3233 ZJ Oostvoorne
 
HOCKEYSCHOOL
 

Zoekfunctie

Agenda

De agenda is leeg
Hele agenda