Senioren

Junioren

Hoofdsponsor

 
DIENSTENSCHEMA
 

Verjaardagen


SP_vog
Verklaring omtrent gedrag

Voetbalclub ontslaat pedofiele trainer” "Softballtrainer veroordeeld voor seksueel misbruik” "Zwemtrainer weggestuurd wegens ontucht” 

Berichten met titels zoals hierboven komen de laatste jaren regelmatig in het nieuws. 
Seksuele Intimidatie in de sport komt helaas vaker voor dan je denkt. En elk geval van Seksuele Intimidatie is er één te veel. Om die reden hebben steeds meer sportverenigingen de preventie van Seksuele Intimidatie hoog op hun agenda staan. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 

Hoewel het moeilijk is om 100% te voorkomen dat Seksuele Intimidatie plaatsvindt, zijn er wel een aantal maatregelen die we als sportvereniging kunt nemen om de kans op ongewenst gedrag binnen Forcial  te verkleinen. Het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van personen met een functie binnen de club is één van die maatregelen. Een VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld training geven bij een sportclub. 

Bij Forcial hebben wij in het kader van sportiviteit & respect sinds enkele jaren verplicht gesteld dat iedere trainer die in aanraking komt met jeugdleden verplicht een VOG verklaring dient te overleggen. Uiteraard zullen deze gegevens zeer vertrouwelijk behandeld worden.

Binnen Forcial is Hilda Schipper verantwoordelijk voor het aanvragen en administreren van de VOG's. 

Een VOG verklaring is gratis voor vrijwilligers in de sport

 
MHV Forcial
Tweede Slag 3,3235 CR Rockanje

Postadres:
Postbus 406, 3233 ZJ Oostvoorne
 
HOCKEYSCHOOL
 

Zoekfunctie

Agenda

De agenda is leeg
Hele agenda